Leggings, stödstrumpor och joggingskor!


Saknar att kunna ha på mig fina skor.. Särskillt mina älskade Converse & mina nya gummistövlar som jag aldrig har kunnat ha på mig..

Och byxor! Snygga jeans & byxor. Känns som det var 100 år sedan jag hade det på mig nu.

Svarta leggings, mjukisbyxor med "matchande" stödstrumpor och joggingskor ;) Det är mode det! På hög nivå, eller vad säger ni?! Som tur är så ska det väl inte vara särskillt långt kvar nu tills jag kan använda dem. Hurra!

Äntligen lite möbler till balkongen!

Jag, K & pappa åkte till Rusta i dag och köpte möbler till våran lilla "balkong" (egentligen en brandbalkong, men som vi får använda som balkong).

Ett litet fällbord som man iaf får plats med lite fika & en tidning:)


Och två små stolar.. Kan vara skönt för mig att kunna sitta ute även om jag inte orkar gå ut varje dag sen när Kasper kommit. Så detta räcker mycket väl för oss.

Lite mysigt va? Även fast det inte är stort?! Jag menar, bättre än ingen balkong alls iaf!

Gravid v. 40!

Nu är du 39 veckor gången (eller gravid i 40:e veckan, om du föredrar att räkna så). Om du sitter vid din dator och läser detta, har du förmodligen inte fått din bebis ännu. Ingen överraskning, direkt — bara fem procent av alla bebisar föds på sitt 'förlossningsdatum'. De flesta gynekologer och barnmorskor anser inte att du gått över tiden förrän minst två veckor senare. För din skull kan vi förstås hoppas att du slipper vänta så länge. Tills dess kan du tillbringa tid med din partner eller dina andra barn, om du har några. Du kommer att vara glad att du gjorde det när bebisen väl kommer.

En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.

Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från allt det som avsöndrats från bebisen under graviditeten, bl a hudceller som ömsats för att ge plats för den nya hud som växer underifrån.

På TV börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart – och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Du behöver sannolikt inte vara särskilt orolig att detta ska hända dig. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (du kan däremot märka att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att ta det lugnt om detta sker – det kan ta timmar innan värkarna börjar – och ringa BVC eller läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång, eller eventuellt igångsättning.

Vad gör du om veckan går och ingen bebis kommer? Inget att vara orolig för. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum och man väntar i allmänhet minst två veckor
innan man bedömer dig som överburen.

Mina tankar:
Sitter här och dricker Hallonbladste i vanlig ordning.. Men ingenting händer. Vi var på förlossningen igårkväll en snabbis för att det kändes som att det sipprade vatten. Men det var bara massa fltningar och inget farligt alls. Blev såklart hemskickade direkt.

Dom sa att han var en livlig krabat med perfekta hjärtljud och kurva & att han ligger i startgroparna, så nu är det bara att vänta :)

Hejja hejja! Kommer säkerligen hinna skriva om v. 41 också eftersom den startar i morrn, jag är lite dålig på det här känner jag. Sorry!